Kortkolom economie

Bank of England voorspelt zwak herstel

Amsterdam. De Britse economie komt de recessie later dit jaar te boven, maar de groei blijft zwak. Dat voorspelt de Bank of England woensdag in een kwartaalrapport over inflatie. Groot-Brittannië kampt met een recessie sinds het laatste kwartaal van vorig jaar. Volgens de President van de centrale bank Mervyn King herstelt de economie langzaam. Drie maanden geleden voorspelde de Bank of England nog een groei van 0,8 procent over heel 2012. Dat komt niet uit. (Novum/AP)

Krimp van industrie in Spanje houdt aan

Amsterdam. De industriële productie in Spanje is in juni vergeleken met dezelfde maand vorig jaar met 6,3 procent gedaald. Spanje belandde eind 2011 opnieuw in een recessie. Naar verwachting laat de economie pas in 2014 weer groei zien. Dan moet ook het begrotingstekort door meer dan honderd miljard euro aan bezuinigingen zijn gedaald van circa 9naar maximaal 3 procent van het bbp. (Novum)

Crisis in eurozone raakt Duitse export

Amsterdam. De Duitse export is in juni op maandbasis gedaald nu de Europese schuldencrisis de andere landen binnen de eurozone blijft verzwakken. Het Duitse federale statistiekbureau meldde vandaag dat de uitvoer, gecorrigeerd voor seizoenseffecten, met 1,5 procent is gedaald naar 94,6 miljard euro. De import naar Duitsland kromp met 3 procent naar 76,7 miljard euro. (Novum)