Johannesburg onder sneeuwlaag

A man slides down a hill after a rare snowfall in Johannesburg, South Africa, on Tuesday, Aug. 7, 2012. Temperatures dropped to below freezing Tuesday morning as snow flurries blew through South Africa's commercial hub Johannesburg, dusting the city in white as residents poured into the streets to watch the snowflakes fall. (AP Photo/Themba Hadebe)

In de Zuid-Afrikaanse hoofdstad Johannesburg is gisteren een dun laagje sneeuw gevallen. Dat is een zeldzaamheid in het Afrikaanse land. In de ochtend begon het licht te sneeuwen. Later op de dag viel er meer sneeuw, die bleef liggen op de daken en straten. Veel mensen maakten foto’s en filmpjes en een man gebruikte een kartonnen doos als slee om van een heuvel naar beneden te kunnen glijden. Hoewel het momenteel winter is in Zuid-Afrika, valt er zelden sneeuw in de hoofdstad. De afgelopen 103 jaar viel er maar op 22 dagen sneeuw in Johannesburg. AP