film kort

Comedian Sacha Baron Cohen poses with the award for Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Musical or Comedy 15 January, 2007 at the 64th Annual Golden Globe Awards in Beverly Hills, California. Cohen won for "Borat: Cultural Learnings Of America For The Make Benefit Glorious Nstion Of Kazakhstan." AFP PHOTO GABRIEL BOUYS/STF AFP

De James Bond-spoof is een genre: 007 werd onlangs al bespot door Steve Carell, Mike Myers en Rowan Atkinson. Nu Sacha Baron Cohen, die bij Paramount een script uitwerkt waarin 007 op de vlucht slaat met zijn broer, een hooligan. Na Borat, Brüno en The Dictator ook weer een ‘buddy movie’.

Ghostbusters 3 gaat door zonder Bill Murray, aldus acteur Dan Akroyd donderdag. Het vervolg op de hitkomedie over spokenjagers uit 1986 en ’89 is al jaren in voorbereiding, maar Murray (dr. Peter Venkman) vindt het script ondermaats. De film wordt geregisseerd door Harold Ramis, tevens ghostbuster.

Warner Bros stelt The Great Gatsby van Baz Luhrmann uit: de film gaat niet op 25 december in première, maar zomer 2013. Reden: hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio dreigt zichzelf te beconcurreren. De acteur speelt in december ook een slavenhouder in Quentin Tarantino’s Django Unchained.

Deze zomer kiezen de lezers van NRC Handelsblad de beste films ooit gemaakt. Op www.nrc.nl/topfilms kunt u vijf favorieten invullen. Elke keus kunt u motiveren met een tweet van maximaal 140 tekens. Op 5 september is de filmbijlage terug met de top van onze lezers.