Feyenoord niet naar de Champions League

Feyenoord verloor in de voorronde ook thuis van Dinamo Kiev: 0-1.

Rotterdam. Feyenoord is uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League na een 1-0 nederlaag gisteravond in de thuiswedstrijd tegen Dinamo Kiev. De ploeg van trainer Ronald Koeman kreeg voldoende kansen om het ene doelpunt te maken dat na de 2-1 nederlaag in de heenwedstrijd minimaal nodig was om de Oekraïense club uit te schakelen, maar de voorhoede van Feyenoord miste scherpte in de afronding. De Rotterdamse club is nu veroordeeld tot play-offs voor het ‘troosttoernooi’, de Europa League.

Koeman stelde in tegenstelling tot vorige week in Kiev wel een centrumspits op. Guyon Fernandez stond in de punt van de aanval naast vleugelaanvallers Sekou Cissé en Ruben Schaken. Alle drie misten zij in de eerste helft opgelegde kansen. Het gemis van John Guidetti, die met twintig doelpunten in 23 competitieduels een groot aandeel had in het behalen van de tweede plaats in de eredivisie afgelopen seizoen, deed zich zo in het eerste officiële duel in de Kuip van dit seizoen al gelden.

De van ADO Den Haag overgekomen spelverdeler Lex Immers schoot in het begin van de tweede helft van vlakbij op de vuisten van de uitstekend keepende, negentienjarige Kiev-doelman Maxim Koval, tot ontzetting van het massaal aanwezige publiek in de Kuip. Na een uur spelen schoot middenvelder Jordy Clasie rakelings naast van buiten het strafschopgebied. Maar het was vooral de falende voorhoede geweest die het Legioen tot wanhoop dreef. De Nigeriaanse Kiev-spits Ideye Brown maakte in blessuretijd een einde aan de Rotterdamse hoop. NRC