Dit is vakantie in Nederland

NOVUM32:NATTE CAMPING:AMSTERDAM;07AUG2012-GAASPERDAM - Door het regenachtige weer van de afgelopen dagen is het op veel plaatsen van de camping Gaaspercamping Amsterdam voor de kampeerders onmogelijk geworden om nog droge voeten te houden. Het regenwater blijft op veel plekken in grote plassen boven de grond staan.Novum/db/str.Dijkstra BV Novum DIJKSTRA BV

De doorgewinterde kampeerder weet: een beetje regen hoort erbij. Geultjes om de tent graven en een dweil over het grondzeil halen zijn bezigheden die horen bij een kampeervakantie. Maar op de Gaaspercamping Amsterdam is het inmiddels onmogelijk om de tent droog te houden.

De afgelopen dagen heeft het weer flink geregend in Nederland. Kelders liepen onder, dakgoten liepen over. Volgens het AD heeft de schade aan woningen door noodweer nog nooit zo veel schadeclaims opgeleverd.

Maar niet alleen huizeneigenaren, ook kampeerders zijn dus de dupe van de aanhoudende regen. Op deze camping houdt de grond het water niet meer vast, waardoor de tenten ook tijdens droge periodes nat blijven.

Het leed in Amsterdam is overal. AT5 ging langs bij kampeerders op camping Vliegenbos in Amsterdam Noord. Daar zit het vol Italianen, Engelsen en Spanjaarden in verregende tentjes.

Het probleem is niet dat het regent, zegt een vrouw uit Alaska, waar het heel vaak regent. „Ik denk niet dat jullie twee meter per jaar krijgen”, zei ze voor de camera van AT5. „Maar het komt niet allemaal tegelijkertijd naar beneden.”

Oplossingen hebben de kampeerders wel. „Binnen blijven. Of naar de coffeeshop gaan.”

Het wordt beter, echt. Dit weekend is het zonnig en rond de 20 graden.