De ideale festivalschoen: hij lucht lekker door!

Wie: Kere Stams (25)

Wat: sandalen en vintage zeiltrui

Waar: Welcome to the Future festival, Amsterdam-Noord

„Het is een beetje zo’n Carlo Carlucci-trui, daar was ik al tijden naar op zoek. Hij komt van de IJhallenmarkt. Daar hebben ze allemaal kraampjes met vintage. Ook echt mooie kleren hè, niet alleen maar troep.

„Hiervoor heb ik een tijdje bij Tip de Bruin gewerkt, een winkel met designkleding. Daar kwamen van die gastjes langs met kristallen in hun oren en veel te veel geld. Die betaalden zo een paar honderd of duizend euro voor een kledingstuk. Toen deed ik dat ook nog wel eens, maar nu heb ik daar het geld niet meer voor. Deze trui kostte een tientje. Ik vind het sowieso leuk om creatief te zijn met oude spulletjes, ik ben meubelmaker van beroep.”

„Heel veel dingen maak ik zelf. Ik ben bezig met het ontwerp voor de Runabout, een motorboot van hout. Het moet iets ambachtelijks worden, echt iets unieks. Thuis heb ik ook een terras gemaakt, van massief houten plakken. Heel ontspannen, middenin Amsterdam. Ik woon samen met, ja, hoe noem je dat? Mijn affaire, maar inmiddels mijn vriendin, denk ik. We kennen elkaar nu twee jaar.

„De schoenen had ik gezien in een tijdschrift in het vliegtuig naar Portugal. Daar kostten ze iets van 150 euro. Toen kwam ik ze daar tegen voor 15 euro op een marktje! Ik wilde sowieso graag sandalen. Het liefst loop ik op blote voeten. Maar slippers zijn toch een beetje onhandig. Dit is eigenlijk de ideale festivalschoen: hij loopt goed en hij lucht lekker door!

    • Rolinde Hoorntje