In beeld

De grootste missers van de Spelen

Alle langdurige, grondige en tot op de details geregisseerde voorbereidingen ten spijt, sport op olympisch niveau blijft mensenwerk. Bij sporters in uiteenlopende disciplines zijn dingen misgegaan, met ernstig letsel en onverwachte verliezen tot gevolg. Hieronder een selectie van pijnlijke incidenten van de afgelopen week.
De gewichten vielen gisteren bovenop de Duitse gewichtheffer Matthias Steiner uit de categorie boven de 105 kilogram.
Reuters / Grigory Dukor
Deze deelnemer schreeuwt het uit van de pijn. Tijdens zijn taekwondogevecht met Tameem Mohammed Ahmed Al-Kubati raakte Yulis Mercedes Reyes van de Dominicaanse Republiek zwaar geblesseerd.
AP / Han Guan
Handbalster Andrea Penezic uit Kroatië bezeerde haar enkel gisteren tijdens de kwartfinale, die haar team verloor van Spanje.
Reuters / Marko Djunrica
Na een botsing met de Nederlandse hockeyster Kitty van Male raakte de Britse speelster Helen Richardson geblesseerd.
AP / Kirsty Wigglesworth
Deze Duitse schoonspringer, Stephan Feck, verliet de duikplank te vroeg en gleed weg.
Reuters / Tim Wimborne
Bij het schermen moest de Duitse Sebastian Bachman het ontgelden. Hij viel tijdens zijn wedstrijd op vijf augustus tegen de Amerikaan Gerek Meinhardt.
Reuters / Ivan Alvarado
Tijdens een volleybalwedstrijd in Groep A moest de Britse Janine Sandell worden geholpen om het veld te verlaten na haar blessure.
Reuters / Ivan Alvarado
De 29-jarige Chinese hordeloper Liu Xiang een achillespeesblessure op tijdens de 110 meter hordelopen. Hij struikelde in de zesde reeks over de eerste horde, en moest opgeven. Vandaag ondergaat hij een operatie
Reuters / Mark Blinch
Gewichtheffer Sa Jae-hyouk uit Zuid-Korea blesseerde zijn arm nadat hij 77 kilo boven zijn hoofd wilde tillen.
AP / Ben Curtis
Judoka Ugo Legrand uit Frankrijk laat zijn neus intapen. Tijdens zijn wedstrijd, de halve finale tegen de Egyptische Hussein Hafiz in de klasse tot 73 kilo, raakte hij geblesseerd. Hij verloor de wedstrijd.
Reuters / Toru Hanai