Brand uitgebroken in World Trade Center - oorzaak nog onbekend

In World Trade Center 1 brak vanmiddag een kleine brand uit. Foto screenshot FOX New York

Op de 88e verdieping van het nieuwe World Trade Center 1 heeft vanmiddag korte tijd een brand gewoed. Dat meldt CBS New York. Er zijn geen gewonden gevallen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Zo’n negentig brandweerlieden waren bij het WTC 1 aanwezig om de brand te bestrijden. De brand werd volgens de New Yorkse brandweer rond kwart voor twee Nederlandse tijd gemeld en was rond half drie onder controle.

De omvang van de brand was niet direct duidelijk. Er was volgens NBC New York niemand in het gebouw aanwezig toen de brand uitbrak. Omstanders zagen geen rook uit het gebouw komen.

Het uitbreken van de brand heeft volgens CBS-journalist Charlie Kaye mogelijk te maken met laswerkzaamheden die in het WTC aan de gang waren:

Twitter avatar CharlieKayeCBS Charlie Kaye FDNY scanner: World Trade Center fire probably welding related.

WTC 1 gebouwd op plek waar World Trade Center stond

Het World Trade Center 1 wordt gebouwd op de plek waar het oude World Trade Center stond dat instortte door de aanslagen van 11 september. Aan het gebouw, dat ruim 540 meter hoog moet worden, wordt nog steeds gewerkt. In april werd het WTC 1 officieel weer het hoogste gebouw van New York.

    • Pim van den Dool