Zege beachvolleyballers

Reinder Nummerdor en Richard Schuil hebben vannacht de laatste vier bereikt van het beachvolleybaltoernooi. De Nederlanders wonnen in twee sets van de Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo: 21-16 en 21-18.

Met het bereiken van de halve finale nemen de voormalige zaalvolleyballers revanche voor de ongelukkige uitschakeling op de vorige Spelen. In Peking in 2008 liet het tweetal zich in de kwartfinales verrassen door twee Georgiërs.

Schuil en Nummerdor spelen komende nacht in Londen voor een finaleplaats tegen het als derde geplaatste duo Julius Brink en Jonas Reckermann. Deze Duitsers wonnen gisteren in de kwartfinale in twee sets van de Brazilianen Ricardo en Cunha.

Brink en Reckermann, voormalig Europees- en wereldkampioen, zijn licht favoriet tegen het Nederlandse tweetal. De nu 39-jarige Schuil won in 1996 als reserve van het Nederlands zaalvolleybalteam olympisch goud in Atlanta.