Weer

Vanavond en vannacht kunnen vooral in het noorden van ons land nog een paar buien vallen. In het zuidwesten kan een beetje regen vallen. De temperaturen dalen naar 11 tot 15 graden.

Morgen blijft vooral het noordoosten gevoelig voor buien. Elders blijft het droog met zonnige perioden in het noorden van het land en wolkenvelden in het zuiden. Met een zwakke tot matige westenwind wordt het 19 graden op de stranden en 20 a 21 graden in het binnenland.

Door de invloed van een hogedrukgebied is het donderdag tot en met zondag droog met meer zon. Donderdag, vrijdag en zaterdag blijft het met een matige noordwestenwind fris met maxima tussen 19 en 22 graden.

Zondag wordt het met een naar oost draaiende wind warmer en kan het in het zuiden van het land 25 graden worden. Na het weekeinde neemt de kans op een regen of onweersbui vanuit het zuidwesten weer toe.

In Spanje is het al de hele zomer zonnig en warm. De komende dagen wordt het door aanvoer van hete lucht uit de Sahara nog warmer met temperaturen in het zuiden en midden van Spanje dagenlang oplopend tot ruim boven de 40 graden. Droogte en hitte veroorzaken een toenemende kans op bosbranden.