Voorarrest kickbokser Badr Hari met drie maanden verlengd

Foto Hollandse Hoogte / Pim Ras

Het voorarrest van de van meervoudige mishandeling verdachte kickbokser Badr Hari is met drie maanden verlengd. Dat meldt Het Parool vanochtend. Het bezwaarschrift tegen de beperkingen die de kickbokser zijn opgelegd, is ongegrond verklaard.

De rechtbank besloot vanochtend om de beperkingen die justitie Hari had opgelegd niet op te heffen. Zo mag hij nog altijd geen contact hebben met de buitenwereld en mogen zijn advocaten en het OM geen mededelingen doen over de inhoud van de dossiers.

Het verlengen van een voorarrest met negentig dagen is de maximale termijn waarmee de rechtbank de voorlopige gevangenschap van een verdachte kan verlegen. In veel gevallen wordt een voorarrest, als het bewijs tegen de verdachten nog niet heel sterk is, met maar dertig dagen verlengd. Volgens Het Parool betekent het verlegen van het voorarrest met negentig dagen dat het bewijs tegen Hari zich aan het opstapelen is.

Hari onder meer verdacht van poging tot doodslag

De voormalig wereldkampioen K1-vechten werd een kleine twee weken geleden opgepakt nadat hij zich bij de politie had gemeld. De Amsterdammer wordt verdacht van een poging tot doodslag. Hij zou de 39-jarige miljonair Koen Everink tijdens het dancefeest Sensation in juli ernstig hebben mishandeld. Hij heeft in een politieverhoor een gedeeltelijke bekentenis afgelegd, schreef De Telegraaf vorige week.

De Nederlands-Marokkaanse Hari wordt daarnaast verdacht van een tweede mishandeling. Hij zou vorig jaar eigenaar van Club Air in Amsterdam Jeroen van den Berg hebben afgetuigd. Die deed aanvankelijk geen aangifte, maar stapte toch naar de politie toen hij hoorde van de mishandeling van Everink.

    • Pim van den Dool