Video: Poetin trekt vies gezicht als priester hem handkus geeft

Vladimir Poetin hecht aan zijn imago van ‘bad boy’. Dan komt het niet zo goed van pas als een orthodoxe priester je een kus op je hand wil geven, zoals gisteren gebeurde. Een bedenkelijk kijkende Poetin wist niet hoe snel hij zijn hand moest wegtrekken.

Vladimir Poetin hecht aan zijn imago van ‘bad boy’. Dan komt het niet zo goed van pas als een orthodoxe priester je een kus op je hand wil geven, zoals gisteren gebeurde. Een bedenkelijk kijkende Poetin wist niet hoe snel hij zijn hand moest wegtrekken.

In onderstaand filmpje dat op de site van The Guardian verscheen zie je hoe een delegatie van de kerk Poetin begroet als hij arriveert voor een bezoek aan een klooster. Vrijwel de gehele delegatie begroet Poetin zoals de Russische president dat graag ziet: met een ferme handdruk. Maar als een orthodoxe priester Poetin op de hand kust, reageert de president op een toch wel opmerkelijke manier…

http://www.youtube.com/watch?v=gnLD0qD0LJE&feature=player_embedded

    • Pim van den Dool