Verkoop Kindle-boek haalt fysieke boek in

Dat het digitale boek aan een opmars bezig is, blijkt ook uit de nieuwste berichtgeving op The Bookseller. Amazon.co.uk liet aan The Bookseller weten dat Britten in 2012 tot dusverre meer digitale Kindle-boeken hebben aangeschaft dan fysieke boeken.

Voor iedere 100 geprinte boeken (paperbacks en hardbacks) die in 2012 op Amazon.co.uk werden verkocht, zo meldt The Bookseller, werden er 144 Kindle-boeken verkocht. Ook blijkt er stijging van 400% in het gebruik van de ‘uitgeven in eigen beheer’ app, Kindle Direct Publishing.

In een reactie op deze ontwikkelingen laat Jorrit Van der Meulen, Kindle EU vice-president, op The Bookseller weten:

‘Deze mijlpaal bereikten we in de Verenigde Staten pas vier jaar na de introductie van de Kindle. Dat we nu deze mijlpaal in Groot-Britannië al na twee jaar halen is opmerkelijk en laat zien hoezeer Britse lezers de Kindle omarmen.’

    • Roderick Nieuwenhuis