Politie wijst schadeclaim Alphen af

De politie wijst de schadeclaim af die nabestaanden van slachtoffers van de schietpartij in Alphen aan den Rijn hebben ingediend. “De politie acht zich niet schuldig aan de schietpartij en een schadeclaim wijzen wij af”, laat het politiekorps Hollands Midden weten.

Door de politie vrijgegeven foto's van de wapens van Tristan van der V. zoals die op zaterdag 9 april in winkelcentrum De Ridderhof zijn aangetroffen.

De politie wijst de schadeclaim af die nabestaanden van slachtoffers van de schietpartij in Alphen aan den Rijn hebben ingediend. “De politie acht zich niet schuldig aan de schietpartij en een schadeclaim wijzen wij af”, laat het politiekorps Hollands Midden weten.

Zo’n veertig nabestaanden van de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof eisen tientallen miljoenen euro’s schadevergoeding van de politie. Volgens de groep zijn fouten gemaakt bij het verlenen van de wapenvergunning aan schutter Tristan van der V.. De politie wil een oordeel van de rechter afwachten.

Tristan van der V. schoot op 9 april vorig jaar in winkelcentrum De Ridderhof zes mensen en zichzelf dood. Voor de gebruikte wapens had de schutter een vergunning.

    • Marije Willems