Olympische Spelen kort

Prince Willem-Alexander (R) of the Netherlands, his wife Princess Maxima (L) and daughter Princess Amalia cheer on the Dutch team after they beat India in their men's Group B hockey match at the London 2012 Olympic Games at the Riverbank Arena on the Olympic Park in London July 30, 2012. REUTERS/Kai Pfaffenbach (BRITAIN - Tags: SPORT OLYMPICS SPORT FIELD HOCKEY ROYALS) REUTERS

De prins ziet het wel zitten...

Ik zeg: ga door met dit project.

Prins Willem-Alexander gelooft in Amsterdam 2028

... en ook Peking helpt graag mee.

De Chinese stad Peking gaat Amsterdam helpen met het voorbereiden van een bid voor de Olympische Spelen van 2028. Dat meldt het Chinese persbureau Xinhua. Peking heeft Amsterdam de helpende hand toegestoken nadat het zelf succesvol de Zomerspelen van 2008 had georganiseerd. Vorige week heeft locoburgemeester Liu Jingmin een bezoek gebracht aan de Nederlandse hoofdstad.