Olympisch nieuws

Groot-Brittannië heeft na gisteren vijf gouden medailles bij het baanwielrennen behaald. Jason Kenny, vervanger van Sir Chris Hoy, won het onderdeel sprint. Hij versloeg in de finale de Fransman Grégory Baugé. Kenny won eerder met Hoy en Philip Hindes goud bij de teamsprint. Op de individuele sprint mocht elk land slechts één renner afvaardigen, waardoor Hoy zijn olympische titel niet kon verdedigen.

De 470-zeilers Sven en Kalle Coster hadden gisteren een mindere dag en werden in de zevende en achtste race respectievelijk 9de en 22ste. Ze bezetten nu de vijftiende plaats in het algemeen klassement.

De Amerikaanse voetbalvrouwen hebben moeizaam de finale bereikt. Ze wonnen gisteren pas na verlenging met 4-3 van Canada. De winnende treffer van Alex Morgan, die de VS voor de eerste keer op voorsprong zetten, viel in de slotseconden van de tweede helft van de verlenging. In de finale wacht donderdag Japan, dat met 2-1 van Frankrijk won.

De Russische turnster Aliya Mustafina won gisteren goud met een score van 16,133 punten goud op de brug met ongelijke leggers. De Chinese Kexin He won zilver, de Britse Elizabeth Tweddle behaalde brons.

De Oekraïense gewichtheffer Oleksiy Torokhtiy heeft gisteren goud gewonnen in de klasse tot 105 kilogram. In een spannende strijd bleef hij met een totaal van 412 kilo (totaalscore) de Iraniër Navab Nasishelal een kilo voor. Daar weer een kilo achter eindigde de Pool Bartlomiej Wojciech Bonk als derde. Bonk zette met 190 kilo bij het stoten de beste prestatie neer.