Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Beeldende kunst

Museum Meermanno vraagt oude boeken voor kunstwerk

Het Haagse boekenmuseum Museum Meermanno is via Twitter een haar website een actie begonnen om zoveel mogelijk ouder boeken binnen te halen. Het museum heeft de boeken nodig voor een, volgens Meermanno ‘spectaculair kunstwerk’, dat de Spaanse kunstenares Alicia Martin aan de voorgevel van het museum zal maken. Duizenden boeken heeft ze nodig, Martin. Op

Het beoogde boekenkunstwerk dat aan de voorgevel van Museum Meermanno geplaatst zal worden

Het Haagse boekenmuseum Museum Meermanno is via Twitter een haar website een actie begonnen om zoveel mogelijk ouder boeken binnen te halen. Het museum heeft de boeken nodig voor een, volgens Meermanno ‘spectaculair kunstwerk’, dat de Spaanse kunstenares Alicia Martin aan de voorgevel van het museum zal maken.

Duizenden boeken heeft ze nodig, Martin. Op hun site meldt Meermanno dat de voortgang van de bouw van het kunstwerk van 21 tot en met 24 augustus gevolgd kan worden.

Het kunstwerk zal officieel op zaterdag 1 september, bij de opening van de Haagse Museumnacht, worden onthuld. Dan begint in Museum Meermanno en in Museum Rijswijk van 1 en 4 september tot en met 25 november de Internationale Papier Biënnale 2012. Tijdens de negende editie van deze tentoonstelling tonen kunstenaars uit de hele wereld de meest spectaculaire kunstwerken van papier.

Museum Meermanno richt zich bij de Papier Biënnale 2012 op zeven internationale kunstenaars die allen werken met boeken en letters. Van onder andere Laura Behar, Peter Collingridge en Alicia Martin is werk te bezichtigen.