Hockeymannen winnen ook laatste duel en gaan ongeslagen naar halve finale

Hockeyer Billy Bakker in duel met de Zuid-Koreaan Seungil Lee. Foto Reuters / Chris Helgren

De Nederlandse hockeyers hebben vanochtend ook hun vijfde en laatste groepswedstrijd van deze Spelen gewonnen. De ploeg van bondscoach Paul van Ass was met 4-2 te sterk voor Zuid-Korea. Door dat resultaat eindigt Duitsland als tweede in de groep.

Nadat enkele goede kansen niet geen doelpunt hadden opgeleverd, verdiende Nederland na een goed kwartier spelen een strafcorner. Mink van der Weerden pushte de bal in de hoek en maakte er met zijn vijfde strafcornergoal van het seizoen 1-0 van.

Nog geen vijf minuten later dribbelde Valentin Verga zich relatief simpel vrij en sloeg de bal net binnen de cirkel in het doel. Keeper Jaap Stockmann redde vervolgens knap een strafcorner van de Koreanen.

Een dikke tien minuten in de tweede helft maakte Roderick Weusthof er uit een strafbal 3-0 van. De Koreanen deden daarna via een strafcorner van Hyun Woo Nam wat terug. Toen hij terugliep naar zijn eigen helft ging hij plotseling op de grond liggen en moest hij met een op het oog ernstige blessure het veld verlaten.

De Aziaten maakten het vervolgens toch nog heel even spannend, Nam Yong Lee tikte de bal er na wederom een strafcorner in. Billy Bakker tikte de bal zo’n minuut later simpel in een leeg doel nadat de Koreaanse keeper naar voren was gestormd om Rogier Hofman te dekken. Een paar minuten nadat Stockmann de bal nog een keer knap uit het doel had gehaald, floot de scheidsrechter voor de laatste keer.

Nederland kan in de halve finale nog vier verschillende tegenstanders tegenkomen. Australië, Groot-Brittannië, Pakistan en Spanje strijden in de andere poule om een plek bij de eerste twee. Australië - Pakistan en Spanje - Groot-Brittannië worden later vandaag gespeeld.

Twitter avatar RobSchoof Rob Schoof Laatste groepsduel een makkie voor Australie: 6-0 tegen Pakistan, nog 4 minuten te gaan. AUS wordt dus geen tegenstander van NED. #hockey
    • Pim van den Dool