Feyenoord verliest van Dynamo Kiev en loopt Champions League mis

Feyenoord heeft vanavond in De Kuip nagelaten door te dringen tot de play-offronde van de Champions League. De Rotterdammers lieten in de return tegen Dynamo Kiev een aantal grote kansen onbenut en zagen de bezoekers ver in blessuretijd de 0-1 maken.

Door de 2-1 nederlaag in de uitwedstrijd betekende dat uitschakeling voor Feyenoord, dat zich nu op de laatste voorronde van de Europa League moet gaan richten.

Aanvallen Feyenoord in eerste helft

Ruben Schaken had in Kiev het uitdoelpunt voor zijn rekening genomen en kreeg in de eerste helft wederom mogelijkheden genoeg om de Oekraïners pijn te doen. De rappe buitenspeler stuitte echter tweemaal op doelman Maksym Koval, meldt persbureau Novum. De goalie tikte eerst een afstandsschot via de paal naast en redde even later op een kopbal van de volledig vrijstaande Schaken.

Halverwege de eerste helft kreeg Feyenoord zijn derde grote kans. De Rotterdammers weigerden een cadeautje van Goran Popov uit te pakken. De voormalig Heerenveen-speler gooide de bal vanuit een inworp zomaar in de voeten van Sekou Cissé. De Ivoriaanse spits gingen samen met Guyon Fernandez alleen op de doelman af, maar schoot zonder overtuiging naast.

Kiev werd ook tweemaal gevaarlijk, maar beide keren stond doelman Erwin Mulder op zijn post. Toch was het beeld van de eerste helft vooral een aanvallend Feyenoord, dat in tegenstelling tot de uitwedstrijd met drie spitsen speelde, tegenover een op de counter loerend Dynamo.

Ook in tweede helft grote kansen

Ook in het tweede bedrijf bleef Feyenoord grote kansen missen. Een voorzet van rechts kwam vlak na rust precies op maat bij Lex Immers. De van ADO Den Haag overgekomen speler schoot van dichtbij snoeihard op doel, maar wederom redde Koval, ditmaal zonder dat hij er erg in had.

In het vervolg van de tweede helft werden kansen steeds spaarzamer. Dynamo koesterde de 0-0 tussenstand, terwijl bij de thuisploeg de krachten langzaam wegvloeiden. Toch weigerden de Rotterdammers de handdoek te gooien.

Met drie verse invallers, Ruud Vormer, Jerson Cabral en Harmeet Singh, bleef Feyenoord strijden. Daarbij werden risico’s niet geschuwd. In de zesde minuut van de blessuretijd kreeg Feyenoord de rekening gepresenteerd. Spits Ideye Brown, die in de heenwedstrijd al scoorde, dompelde De Kuip in rouw.

De reactie van Ronald Koeman na de nederlaag

    • Lex Boon