Dode bij groot ongeluk op A12 - enorme ravage

De ravage op de A12. Beeld Omroep Gelderland

Op de A12 heeft op het einde van de middag een dodelijk ongeluk plaatsgevonden. Er is sprake van een enorme ravage. Eén persoon kwam om het leven en zes mensen raakten gewond, meldt de politie. De weg is tussen het knooppunt Grijsoord en de afrit Arnhem-Noord afgesloten. Dit zal zeker tot middernacht zo blijven.

Het ongeluk vond rond 17.45 uur plaats tussen knooppunt Grijsoord en Waterberg. Door nog onbekende oorzaak reed een vrachtwagen door de middenberm en kwam op de andere weghelft terecht. Meerdere voertuigen waren bij het ongeluk betrokken.

De vrachtwagen kwam tot stilstand in het bos. Het dodelijke slachtoffer zat rond 20.30 uur nog klem in een voertuig onder de vrachtwagen. In de andere betrokken voertuigen zaten meerdere mensen bekneld. Een traumahelikopter landde op de rijbaan om de massaal uitgerukte hulpdiensten te assisteren. Een gewonde is per traumahelikopter naar het zieken huis gebracht.


Luister bij Omroep Gelderland naar een ooggetuigenverslag.

    • Lex Boon