Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Media

Kijken én luisteren: niet alleen Zonderland, ook commentator Van Zetten maakt indruk

Zonderland tijdens zijn gouden oefening. AFP / Thomas Coex

Niet alleen Epke Zonderland maakte zich bij de finale op de rekstok onsterfelijk, ook commentator Hans van Zetten heeft bij veel kijkers van de gouden oefening van Zonderland indruk gemaakt. Van Zetten kon zijn enthousiasme over de prestatie van Zonderland maar moeilijk kon bedwingen.

Van Zetten:

“De Salto. De Gaylord 2. Kan hij doorgaan? Ja, hij kan doorgaan. Hij heeft wel iets vertraagd maar hij kan door. Hij doet zijn hele oefening hoor. Hij gaat voor zeven negen. Dan de halve draai, dan moet nog de kwast komen en is allesbeslissend nu de afsprong. De afsprong. Dubbele salto, flying Dutchman.

En hij staat! Ik staat! Het is ongekend. Epke Zonderland heeft hier de oefening van zijn leven geturnd.

Hij staat en iedereeen…ik sta ook. Ik ga helemaal uit mijn dak.

Het is ongelofelijk wat Epke Zonderland hier laat zien. Hij heeft zoveel opwinding gebracht hier en hij krijgt van velen al een staande ovatie. Epke Zonderland heeft het beste gepresteerd wat ie kon. De man uit Lemmer.”

‘Ook goud voor Van Zetten - ik wil ‘m in huis’

Twitter avatar Ponckster Anne Spapens H. Ik wil Hans van Zetten in huis. Om me aan te moedigen als ik afwas of de was ophang. Ik zou alles zó veel beter doen.
Twitter avatar wilfrieddejong wilfried de jong Wat is verslaggever Hans van Zetten toch goed. Kennis, enthousiasme, prima tekst en die stem…Halve eeuw in turnsport. Dank. #nos.
Twitter avatar Jasper_ Jasper Vantricht Hans van Zetten is World Wide Trending Topic. Like a boss. #OS2012
Twitter avatar Passetti René Passet Hans van Zetten krijgt van mij ook goud. Ik voelde zijn liefde voor de sport, al springend voor de buis. #Epke #os12
Twitter avatar ebvrNOS Bosch van Rosenthal Nooit een twitterleger zo uit zijn dak zien gaan bij een sportcommentator. Mooi is dat #hansvanzetten
Twitter avatar marktwain2 marktwain2 De jury is nog altijd aan het beraadgslagen over de prestatie van Hans van Zetten.