Beachvolleyballers Schuil en Nummerdor niet naar finale - nog kans op brons

Nummerdor maakt een punt in de halve finale tegen Duitsland. Foto AP / Petr David Josek

Beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Richard Schuil hebben zich gisteravond niet geplaatst voor de olympische finale. In de halve eindstrijd waren de Duitsers Julius Brink en Jonas Reckermann te sterk met 21-14, 21-16. Morgen rest de strijd om brons met het Letse duo Martins Plavins en Janis Smedins dat in de groepsfase nog te sterk was voor de Nederlanders (14-21, 18-21).

De Nederlanders kwamen onder regenachtige omstandigheden duidelijk te kort. Het Duitse koppel nam al snel een voorsprong van zes punten, al kwamen de 35-jarige Nummerdor en de 39-jarige Schuil bij 9-11 nog wel terug tot op twee punten. Het laatste gaatje werd echter niet gedicht, waarna Brink en Reckermann weer verder uitliepen en de set pakten.

In het tweede bedrijf lieten Nummerdor en Schuil opnieuw bij vlagen goed spel zien, maar Duitsland hield de overhand. De Oosterburen blokten uitstekend en ook met de service werden er de nodige punten gemaakt. Bij een achterstand van 9-15 rechtten Nummerdor en Schuil nog een keer de rug, maar opnieuw kon de achterstand niet worden rechtgezet en maakten Brink en Reckermann het af.

De Nederlanders, die vier jaar geleden in Beijing in de kwartfinale strandden, rest nu het duel met de Letten. In de poulefase stonden beide koppels al tegenover elkaar. Toen verloren Nummerdor en Schuil met 21-14, 21-18. Het duel om de derde plaats wordt donderdag om 20.00 uur gespeeld.

    • Lex Boon