Ander sportnieuws

Feyenoord hoopt op komst van Mathijsen

Rotterdam. Feyenoordtrainer Ronald Koeman heeft „goede hoop” dat Oranje-international Joris Mathijsen naar de Kuip komt. Dat zei de coach gisteren op een persconferentie voor de wedstrijd in de voorronde van de Champions League tussen Feyenoord en Dinamo Kiev. De Rotterdamse ploeg moet vanavond een 2-1 achterstand goedmaken tegen de Oekraïense topclub. Matthijsen staat nu nog onder contract bij de noodlijdende Spaanse club Málaga. De 32-jarige centrale verdediger is bij Feyenoord de beoogde opvolger van de naar Aston Villa vertrokken Ron Vlaar. Koeman tegen persbureau ANP: „We willen hem er graag bij hebben. En ik heb goede hoop op zijn komst. De vraag is of Feyenoord de zaak financieel rond kan krijgen.” (NRC)

UEFA bekijkt verdacht duel in Europa League

Nyon. De Europese voetbalbond UEFA is een onderzoek begonnen naar de wedstrijd tussen de Noorse club Aalesunds en het Albanese Tirana in de voorronde van de Europa League. Er zijn aanwijzingen dat de uitslag door gokkers is beïnvloed. Aalesunds plaatste zich eind vorige maand dankzij een 5-0 thuiszege voor de volgende ronde. De nationale loterij van Noorwegen besloot bij een 2-0 stand het gokken op de wedstrijd stil te leggen omdat zij de zaak niet vertrouwde. Vooral vanuit Azië werden ongebruikelijk hoge bedragen ingezet, onder meer op een eindstand van 5-0. De UEFA heeft een speciale inspecteur aan het werk gezet om de zaak te onderzoeken. (AP)

Jong Twente (Kluivert) wint van de Ajax-jeugd

Enschede. Jong FC Twente heeft gisteravond de Supercup gewonnen. De landskampioen, getraind door assistent-bondscoach en oud-Ajacied Patrick Kluivert, versloeg bekerwinnaar Jong Ajax door doelpunten van Tim Hölscher en Quincy Promes met 2-0. Oud-Feyenoorder Luc Castaignos, overgenomen van het Italiaanse Internazionale, maakte zijn debuut in een Twenteshirt. De senioren Danny Landzaat en Rasmus Bengtsson deden ook mee. Bij Jong Ajax startten de A-spelers Gregory van der Wiel, Christian Eriksen en Miralem Sulejmani. Derk Boerrigter en Ilan Boccara vielen in. (Novum)

Tennisster Bertens treft Petrova in Montréal

Montréal. Tennisster Kiki Bertens speelt vanavond in de eerste ronde van het mastertoernooi in Montréal tegen de Russin Nadia Petrova, de nummer 22 van de wereld. Petrova schakelde de Nederlandse tennisster eerder dit jaar uit op het grastoernooi in Rosmalen. De 30-jarige Petrova, zes jaar geleden nummer drie van de wereld, verloor op de Olympische Spelen in de kwartfinale van de latere finalist Victoria Azarenka. Bertens staat tachtigste op de wereldranglijst. Arantxa Rus, de mondiale nummer 64, treft de Amerikaanse Christina McHale. Rus speelt in een mogelijke tweede rondepartij tegen de Russin Maria Sjarapova, winnares van Roland Garros en verliezend finalist op de Spelen. Bertens speelt in een eventuele tweede ronde tegen de voormalige nummer één van de wereld Caroline Wozniacki uit Denemarken. (Novum)