Weer

De depressie die op sommige plekken zware buien veroorzaakte, trekt momenteel naar het noordoosten weg. Het wordt langzaam kalmer en aan het eind van de week zelfs ronduit fraai.

Vanavond en vannacht vallen verspreid over het land enkele buien, maar die doven uiteindelijk in het binnenland vrijwel uit. In de kustprovincies blijft soms een bui overtrekken, een enkele met onweer. Het koelt af naar 13 tot 15 graden.

Met het wegtrekken van het lagedrukgebied wordt de atmosfeer langzaam steeds wat minder onstabiel van opbouw. Morgen vallen er vooral ten noorden van de grote rivieren her en der nog buien, maar uiteindelijk schuiven die richting Duitsland. Tussen de bewolking door schijnt af en toe ook wat zon, met de meeste zon naar verwachting voor de Waddeneilanden. Bij een matige tot vrij krachtige westen- tot zuidwestenwind wordt het 18 tot 20 graden.

Ook woensdag kunnen regionaal nog een paar buien vallen, maar een groot deel van het land houdt het overwegend droog.

Daarna wordt het langzaam echt mooi. De temperaturen gaan langzaam omhoog naar maxima boven 20 graden. Zaterdag wordt het in het binnenland zomers warm: 25 graden.