Usain Bolt versus 116 jaar aan olympische sprinters. Hij wint uiteraard. Van iedereen.

Bron NYT

Gisteravond schreef hij atletiekhistorie. Usain Bolt. Als de eerste man ooit won de Jamaicaanse sprinter twee opeenvolgende Olympische Spelen op het koningsnummer, de 100 meter. The New York Times zet zijn prestaties in perspectief van 116 jaar olympische sprint. Uiteraard wint ‘Thunderbolt’ het van iedereen. Hij is 3 volle seconden sneller dan de atleet die in 1896 goud won.

The Times rekent op basis van de gemiddelde snelheden van de atleten. Als alle olympische medaillewinnaars tegen elkaar zouden starten, zou Usain Bolt (met zijn tijd in Londen), winnen en al deze olympiërs achter hem laten. Zoals meervoudig medaillewinnaars Archie Hahn en Carl Lewis.

Bron NYTBron NYT

In 1988 wist Carl Lewis zijn titel op de 100 meter eveneens te prolongeren, maar dat kwam doordat de Canadees Ben Johnson, die de race won, wegens doping uit de uitslag werd geschrapt.

Data-animatie

Hieronder zie je hoever elke sprinter zou zijn wanneer Bolt klaar is met zijn race. Klik op de foto om door te gaan naar de data-animatievideo.

Klik op de foto om door te gaan naar de data-animatievideo van The New York Times. Klik op de foto om door te gaan naar de data-animatievideo van The New York Times.

Bekijk de finale van de 100 meter van gisteravond terug:

Bekijk hier onze In Beeld-serie van Usain Bolt.