In beeld

Usain Bolt flikt het weer op het koningsnummer

Usain Bolt heeft gisteravond atletiekhistorie geschreven door als eerste man ooit in twee opeenvolgende Olympische Spelen te winnen op het koningsnummer, de 100 meter. De Jamaicaanse sprinter snelde naar 9,63 seconden, een nieuw olympisch record en slechts vijf honderdsten boven zijn eigen wereldrecord. Achter 'Thunderbolt' werd zijn landgenoot Yohan Blake in 9,75 tweede, de Amerikaan Justin Gatlin pakte in 9,79 de derde plaats. Churandy Martina, de Nederlander die zich verrassend wist te plaatsen voor de finale, werd in 9,94 seconden zesde.
Bolt bereidt zich voor op de race.
Reuters / Phil Noble
Bolt maakt zich klaar voor de race.
Reuters / Eddie Keogh
Het gebruikelijke toneel voor de camera.
Reuters / Phil Noble
Vlak achter baan vijf ligt er een vanuit het publiek gegooid flesje op de baan. De dader had pech, omdat judoka Edith Bosch achter hem zat. Hij kreeg een mep.
AP / Daniel Ochoa De Olza
Echt een close call kun je de finish niet noemen. Bolt was niet razendsnel uit de startblokken, maar maakte zoals gebruikelijk het verschil met zijn lange passen.
AP / Daniel Ochoa De Olza
Hier zie je verschil pas echt goed.
AFP / Emmanuel Dunand
Pas in de laatste twintig meter kwam Bolt echt los van de concurrentie.
Reuters / Dylan Martinez
Hij flikt het opnieuw.
AP / Anja Niedringhaus
Bolt hurkt op de baan na het winnen van het koningsnummer. Achter Bolt werd zijn landgenoot Yohan Blake in 9,75 tweede, de Amerikaan Justin Gatlin pakte in 9,79 de derde plaats. Churandy Martina, de Nederlander die zich verrassend wist te plaatsen voor de finale, werd in 9,94 seconden zesde.
Reuters / Kai Pfaffenbach
Heel Jamaica viert feest. Zo ook in de hoofdstad Kingston.
Reuters / Gilbert Bellamy
Even terug in de geschiedenis. Hier zien we Bolt de overwinning op de 200 meter vieren in het 'Vogelnest' stadion op de Spelen in Peking in 2008.
AFP / Fabrice Coffrini
De regerend olympisch kampioen tijdens de vorige Spelen in Peking bij zijn wereldrecord destijds: 9.69 seconden. Gisteren snelde hij naar 9,63 seconden, een nieuw olympisch record en slechts vijf honderdsten boven zijn eigen wereldrecord dat hij in 2009 had neergezet.
Reuters / Kai Pfaffenbach
Bolt viert feest met het publiek, met de Jamaicaanse vlag over zijn schouders.
AP / Daniel Ochoa De Olza