Tygo Gernandt en Halina Reijn laten zich as we speak via Twitter regisseren

Tygo Gernandt, Halina Reijn en Victor Löw gaan vanavond aan de slag met ‘user generated directions’, ze spelen namelijk in een film die live wordt geregisseerd door het publiek. Bijpassende titel van de film is Onder Controle, die vanaf tien voor zeven te volgens is via de site van het Nederlands Film Festival. Doel van

Tygo Gernandt, Halina Reijn en Victor Löw gaan vanavond aan de slag met ‘user generated directions’, ze spelen namelijk in een film die live wordt geregisseerd door het publiek. Bijpassende titel van de film is Onder Controle, die vanaf tien voor zeven te volgens is via de site van het Nederlands Film Festival.

Doel van het project is om dit festival te promoten. De mooiste scènes worden verwerkt tot een commercial voor de 32e editie van dit evenement, dat eind september van start gaat.

De thriller draait om Thijs, die wakker wordt in een cel. Hij weet niet hoe hij daar is beland, waar hij is of hoe hij kan ontsnappen. Een redactie selecteert vanavond de beste tweets, die vervolgens door regisseur Martijn de Jong worden doorgegeven aan de acteurs.

Twitter avatar TygoGernandt1 tygo gernandt Ook te volgen via filmfestival.nl!!!!! Check it out!!! De eerste live film in de wereld die door twitteraars wordt beïnvloed!

Tot ongeveer kwart over acht duurt de film, waaraan behalve de genoemde namen ook Gaite Jansen, Nasrdin Dchar, Koen Wouters, Poal Cairo, Marcel Musters, Anneke Blok,Loek Peters, Derek de Lint, Teun Kuilboer, en Hanna Verboom meedoen.

Twitter avatar HannaVerboom_ Hanna Verboom #nff2012
script bespreken voor vanvond.
het wordt een heerlijke anarchie.. http://t.co/QE4DzFV4

Halina Reijn meldt zich vlak voor aanvang nog via Twitter met wat foto’s:

    • Annemarie Coevert