Olympisch nieuws

De Nederlandse springruiters zijn nog in de race voor een medaille in de landenwedstrijd. Marc Houtzager (Tamino), Maikel van der Vleuten (Verdi), Gerco Schröder (London) en Jur Vrieling (Bubalu) stonden tot begin van deze middag op de gedeelde tweede plaats, samen met Groot-Brittannië. Saoedi-Arabië begint met de beste uitgangspositie aan de finale op het paardenummer later vanmiddag.

Reinder Nummerdor en Richard Schuil zijn naar de kwartfinales van het beachvolleybaltoernooi. Het duo was in twee sets te sterk voor de Zwitsers Patrick Heuscher en Jefferson Bellaguarda. Rond middernacht spelen de Nederlanders tegen de Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo. Inzet is een plaats in de halve finales. Bij de vrouwen werden zowel Sanne Keizer en Marleen van Iersel als Madelein Meppelink en Sophie van Gestel in de achtste finales uitgeschakeld.

Willy Kanis is gisteren negende geworden op de sprint. De Nederlandse baanwielrenster won de race om de plaatsen negen tot en met twaalf. Eerder op de dag verloor Kanis in de achtste finale afgetekend van de Britse favoriete Victoria Pendleton. In de herkansing eindigde Kanis als laatste. Zaterdag werden de Nederlandse baanwielrensters Vera Koedooder, Amy Pieters en Ellen van Dijk zesde bij de ploegenachtervolging.

De Nederlandse tafeltennissters zijn zaterdag kansloos uitgeschakeld door toernooifavoriet China. Li Jiao, Li Jie en dubbelaarster Elena Timina gingen met 3-0 onderuit. Alleen Li Jie wist in haar enkelpartij een game te winnen. Voor de geboren Russin Timina was het haar laatste wedstrijd als (dubbel)speelster. Ze wordt nu bondscoach van het Nederlandse vrouwenteam.