Beachvolleyballers Schuil en Nummerdor naar halve finale na winst op Italianen

Nummerdor en Schuil (rechts) juichen na hun overwinning op het Italiaanse koppel Nicolai-Lupo. Foto AP / Petr David Josek

Reinder Nummerdor en Richard Schuil hebben in Londen de halve finale van het beachvolleybal bereikt. Ze waren met 21-16, 21-18 te sterk voor de Italianen Daniele Lupo en Paolo Nicolai. In de halve finale nemen Nummerdor en Schuil het morgen op tegen de Duitsers Julius Brink en Jonas Reckermann.

In de eerste set begonnen de Nederlanders met serveren en bleven de hele set aan de goede kant van de score. Vanaf 13-13 werd een gaatje van vier punten getrokken en dat kregen de Italianen niet meer dicht.

In het tweede bedrijf hadden Nicolai en Lupo juist lang een kleine voorsprong, maar Nummerdor en Schuil trokken de partij in de slotfase naar zich toe. Vanaf 15-17 achter wonnen ze vier punten op rij en bij 20 -18 benutten ze hun eerste matchpunt.

Halve finale tegen Duitsers vanavond

Schuil en Nummerdor nemen het morgenavond rond middernacht in hun halve finalepartij op tegen het Duitse duo Brink/Reckermann, dat gisteren met 2-0 in sets te sterk was voor de Brazilianen Santos en Cunha.

Schuil hoopt in Londen de prestatie van de Amerikaan Karch Kiraly te evenaren. Dat is de enige speler die zowel in de zaal als op het zand olympisch goud wist te halen. Schuil was in 1996 al onderdeel van het Nederlandse volleybalteam dat goud veroverde in Atlanta.