Nog geen motief bekend schutter Sikh-tempel, woning doorzocht

Over het motief van de schutter die gisteren in Wisconsin zeven mensen in een Sikh-tempel doodde, is nog niet bekend. De zaak is in handen van de FBI aangezien de zaak wordt behandeld als “terrorisme van eigen bodem”. De vermoedelijke woning van de dader wordt doorzocht.

Een van de agenten die de afzetting van de wijk in Cudahy op zich neemt. Foto AFP / Scott Olson

Over het motief van de schutter die gisteren in Wisconsin zes mensen in een Sikh-tempel doodde, is nog niets bekend. De zaak is in handen van de FBI aangezien deze wordt behandeld als “terrorisme van eigen bodem”. De vermoedelijke woning van de dader wordt doorzocht.

Vanochtend plaatselijke tijd wordt pas meer informatie vrijgegeven door de autoriteiten, zo weet AP. Gisteravond laat verplaatste het onderzoek zich van de tempel van de monotheïstische Sikh-religie naar een buurt in het nabijgelegen Cudahy. Buurtbewoners werden geëvacueerd en de wijk werd afgezet.

Volgens de politie werd ook de explosieven opruimingsdienst ingeschakeld, al is niet duidelijk met welke reden dit gebeurde. Volgens Reuters gaat het om een grijze woning van twee verdiepingen waar de schutter zou hebben gewoond.

http://youtu.be/TOzYq4_AGHg

    • Jules Seegers