Niemand vervolgd voor instorten festivaltent Steenwijkerland

Noodweer op het festivalterrein. Beeld NOS

Niemand wordt vervolgd voor het instorten van een festivaltent zaterdag in Steenwijkerland. De tent voldeed aan alle eisen, de vergunningen waren op orde, de nooduitgangen waren open en de organisatie had niet kunnen voorzien dat het weer zo heftig was, zeggen de gemeente en de politie.

De grootste van drie tenten op het festivalterrein begaf het zaterdagavond plotseling door noodweer. Op dat moment waren zo’n 150 mensen in de tent aanwezig. Dertien mensen belandden in het ziekenhuis. Daarvan waren er elf zondag al weer naar huis gegaan.

Vandaag liggen er nog twee in het ziekenhuis. Zij zijn volgens een gemeentewoordvoerder aanspreekbaar. De Inspectie SZW stelt geen verder onderzoek in omdat bij het incident geen werknemers gewond zijn geraakt, laat een woordvoerder weten tegenover Novum. De politie zag gisteren al geen aanleiding de zaak verder te onderzoeken.

Organisatie verrast door hevigheid noodweer

Organisator van het Dicky Woodstock Popfestival Henk Kranendonk liet gisteren weten compleet verrast te zijn door het noodweer. De organisatie wist dat het zou gaan regenen, maar zulk heftig noodweer werd niet verwacht.

De Telegraaf meldde vanochtend dat er op dit moment geen enkele wettelijke regel bestaat voor de constructie of brandveiligheid van grote feesttenten. De Inspectie voor Veiligheid zou vinden dat het toezicht op het groeiende aantal grote evenementen te wensen overlaat.

    • Jules Seegers