Nederlanders in Londen

De springruiters zijn nog in de race voor een medaille in de landenwedstrijd. Marc Houtzager (Tamino), Maikel van der Vleuten (Verdi), Gerco Schröder (London) en Jur Vrieling (Bubalu) staan op de gedeelde tweede plaats, samen met Groot-Brittannië. Saoedi-Arabië begint met de beste uitgangspositie aan de finale vandaag.

Reinder Nummerdor en Richard Schuil zijn doorgedrongen tot de kwartfinales van het beachvolleybaltoernooi. Het duo was in twee sets te sterk voor de Zwitsers Patrick Heuscher en Jefferson Bellaguarda. Vandaag (00.00 uur) strijden de Nederlanders tegen de Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo, die de regerend olympisch kampioenen Todd Rogers en Phil Dalhausser uit de Verenigde Staten versloegen. Met als inzet een plaats in de halve finales. Bij de vrouwen werden zowel Sanne Keizer en Marleen van Iersel als Madelein Meppelink en Sophie van Gestel in de achtste finales uitgeschakeld.

Dafne Schippers en Nadine Broersen zijn er op de olympische zevenkamp niet in geslaagd om de toptien te halen. Schippers eindigde als elfde, Broersen als twaalfde. De ongenaakbare Britse Jessica Ennis behaalde het goud met een uitmuntende score van 6.955 punten.

Willy Kanis is gisteren negende geworden op de sprint. De Nederlandse baanwielrenster won de wedstrijd om de plaatsen negen tot en met twaalf. Ze bleef daarin Wai Sze Lee uit Hong Kong, de Canadese Monique Sullivan en Natasha Hansen uit Nieuw-Zeeland voor. Eerder op de dag verloor Kanis in de achtste finale afgetekend van de Britse favoriete Victoria Pendleton. In de herkansing eindigde Kanis, die ook al een herkansing nodig had om de achtste finales te bereiken, als laatste achter Lyubov Shulika uit Oekraïne en achter Lee. Zaterdag werden Vera Koedooder, Amy Pieters en Ellen van Dijk zesde bij de ploegenachtervolging.