Kijktips

Programme Name: Horizon - TX: n/a - Episode: n/a (No. n/a) - Embargoed for publication until: n/a - Picture Shows: Presenter Michael Mosley having a final weigh-in, after 5 weeks of intermittent fasting Michael Mosley - (C) BBC - Photographer: Roshan Samarasinghe BBC/Roshan Samarasinghe

Film

Citizen Kane (Orson Welles, 1941, VS).

Het klassieke meesterwerk waarmee wonderkind Welles spectaculair debuteerde en de expressieve mogelijkheden van de filmtaal samen met zijn cameraman Gregg Toland van nieuwe dimensies voorzag. Wordt ook na zeventig jaar nog immer gerekend tot de belangrijkste en beste films aller tijden. Welles speelt zelf de naar William Randolph Hearst gemodelleerde krantenmagnaat Charles Foster Kane, wiens leven wordt nageplozen door een verslaggever die op zoek gaat naar de betekenis van het laatste woord dat hij voor zijn dood sprak. Arte, 20.15-22.10u.

Informatief

Kijken in de ziel: Artsen.

Tweede uitzending van zesdelige serie waarin Coen Verbraak praat met cardiologen, oncologen, chirurgen, neurologen en andere medici over hun vak en over henzelf. Ned.2, 21.15-22.00u.

Horizon: Eat, fast and live longer.

Michael Mosley wil langer leven, er jonger uitzien en ook nog eens gewicht verliezen. En zo weinig mogelijk veranderen aan zijn levenswijze. Hij denkt een methode gevonden te hebben, eentje die al eeuwen bestaat: vasten. Hij onderwerpt zichzelf aan een proef. Die blijkt zijn leven ingrijpend te veranderen. BBC 2, 22.00-23.00u.

Amusement

La ruée vers l’or.

Canadese realityserie waarin tien mannen en vrouwen huis en haard achter zich laten om, met dezelfde kleding, provisie en werktuigen (2.500 kilo) en middelen als destijds, de Klondike Gold Rush van 1898 nog eens over te doen. In deze tweede aflevering de tocht over de meer dan vijftig kilometer lange Chilkoot, een pad tussen Bennett in British Columbia en Dyea (Alaska) over de Chilkoot Pas, destijds omschreven als ‘de hel op aarde’. Het eerste, makkelijke gedeelte, tot Finnegan’s Point, blijkt al een stuk moeilijker dan de goudzoekers hadden verwacht. Met Nederlandse ondertiteling. TV5, 21.00-21.45u.