Hackers gebruiken Reuters voor pro-Assad tweets

De afgelopen dagen zijn onderdelen van persbureau Reuters gehackt. Vrijdag werd het blogplatform gehackt, waarna valse berichten de wereld in werden gestuurd. De hackers publiceerden een zogenaamd interview van een Reutersjournalist met de Syrische rebellenleider Riad al-Asaad. Reuters verklaarde later dat het geen interview heeft gehad en verwijderde het bericht van de website.

Zondag werd het persbureau weer slachtoffer van hackers. Het twitteraccount @ReutersTech werd door de digitale inbrekers veranderd in @ReutersME (Reuters Middle East). Het echte account heeft zeventienduizend volgers. De hackers plaatsten tweeëntwintig nepberichten, die voornamelijk de strijd in Syrië en het verlies van de opstandelingen als onderwerp hadden. Dat de tweets nep waren werd wel opgemerkt. Zo twitterde een gebruiker de vraag of Twitter het account kon verwijderen, omdat er allemaal pro-Assad propagandatweets verschenen. Een andere gebruiker: „Mijn persoonlijke favoriet van het gehackte Reuters ME account is ‘Clinton belooft dat Egypte een zware prijs moet betalen na spreekkoren waarin Monica genoemd werd’”.

Reuters weet niet wie verantwoordelijk is voor de digitale inbraken. Het blogplatform en het twitteraccount zijn offline gehaald.