Door IGZ gesloten laserkliniek overweegt stap naar rechter

De Haarlemse laserkliniek Laser Surgery overweegt een kort geding aan tegen de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Dat heeft directeur Peter van Ispelen tegen persbureau Novum. De kliniek moest vandaag op last van de inspectie alle activiteiten stopzetten.

Volgens de inspectie voldoet de kwaliteit en veiligheid in de kliniek, waar vooral cosmetische ingrepen als liposuctie en ooglidcorrecties worden uitgevoerd, niet aan de normen. Zo is er geen noodmedicatie aanwezig en is bovendien niet vast te stellen of de medewerkers voldoende zijn geschoold voor reanimatie.

De kliniek bevestigt dat er momenteel geen behandelingen worden uitgevoerd. Wel is de kliniek, waar vooral cosmetische ingrepen als liposuctie en ooglidcorrecties worden uitgevoerd, open voor consultatie en informatie.

Woensdag wordt op het ministerie van Volksgezondheid een hoorzitting gehouden, waar beide partijen hun verhaal kunnen doen.