Curatoren willen twintig miljoen van Scheringa

DSB-topman Dirk Scheringa op archiefbeeld voor de Amsterdamse rechtbank, 16 oktober 2009. Foto NRC / Maarten Hartman

De curatoren van het failliete DSB Beheer eisen twintig miljoen euro van Dirk Scheringa. Ze stellen de oprichter en voormalig eigenaar van DSB persoonlijk aansprakelijk, meldt RTL Nieuws.

Er is beslag gelegd op een boerderij in het Noord-Hollandse Spanbroek en een vakantiewoning van Scheringa in Drenthe. Beide huizen staan te koop, de boerderij voor bijna twee miljoen euro en de vakantiewoning in het Drentse Norg voor bijna zes ton ton. Op beide woningen zit een hypotheek.

De curatoren willen ook het spaargeld dat Scheringa zelf op een rekening had staan niet aan hem terugbetalen. Volgens de NOS had Scheringa nog 600.000 euro op een DSB-rekening staan die hij als schuldeiser graag terug wilde.

    • Lex Boon