Opinie

    • Marcel Haenen

BNN vindt geen homo’s, wel mooie vrouwen

Sophie Hilbrand op zoek naar de homoseksuele voetballer.

Nog tien nachtjes slapen. Dan gaat zanger en woonwagenklant Frans Bauer in het nieuwe TROS-programma Bauer’s Zigeunernacht in Hongarije op zoek naar zijn wortels. De speurtocht wordt de kijker in promotiefilmpjes al avond aan avond ingepeperd. Acht delen telt de queeste! Hoeveel roots kan een mens vinden? Tot die tijd is het op de beeldbuis nog behelpen met sporters die de hele dag hun „ding doen” en – in het afgelopen weekeinde – een overdaad aan hossende en tobbende homoseksuelen.

BNN had zaterdagavond een speciale thema-avond „over homo zijn in de voetballerij”. Het programma begon met een uiteenzetting over het verschijnsel herenliefde. Je hebt leernichten, relnichten, kaknichten, sportschoolnichten en de nicht die nog uit de kast moet komen. Die laatste groep werd geïllustreerd met een foto van premier Mark Rutte.

Een aparte categorie is die van de onbekende homoseksuele voetballer. Nederland telt zo’n 950 profvoetballers. Statistisch zouden er volgens BNN dan zo’n 50 homoseksueel moeten zijn maar er is er geen een bekend. Toch is er sprake van een gruwelijke misstand, verzekerden deskundigen. Auteur Huub ter Haar zei dat „de helft van de homojongeren overweegt zelfmoord te plegen. Moet je voorstellen wat dat betekent”.

Uiteindelijk had BNN één ex-profvoetballer bereid gevonden in het programma te spreken over zijn homoseksuele geaardheid: Wensley Garden. Hij trapte twintig jaar terug af en toe een balletje bij Helmond Sport en durfde nooit te praten over zijn seksuele voorkeur. Later speelde Garden bij Buitenveldert waar zijn trainer Peter van de Rijt met enkele grappen de kwestie uit de wereld hielp. Hij sprak van „een non-issue”.

Gisteravond bediende BNN de vrouwenliefhebbers. Voor Spuiten en Slikken wilde Filemon Wesselink in Venezuela achterhalen waarom de vrouwen er steevast zulke kanjers zijn bij de Miss Mooi verkiezingen. Wesselink, die geen Spaans en geen Engels spreekt, zag dat de Venezolaanse zodra ze uit de luier is al leert hoe je sexy op een catwalk loopt. De dames besteden al hun zakgeld aan het oppompen van tieten en het corrigeren van neuzen en lippen. Het is de investering waard, zei de dermatoloog. In Venezuela zijn geen lelijke vrouwen meer. Alleen arme.

Marcel Haenen vervangt deze week Hans Beerekamp.

    • Marcel Haenen