Apeldoorn boos op voetbalclub

De gemeente Apeldoorn wil de kosten die zijn gemaakt rondom de oefenwedstrijd tussen Blackburn Rovers en NEC verhalen op de Nijmeegse voetbalclub. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente. De wedstrijd zou oorspronkelijk in het stadion van NEC worden gespeeld, maar nadat de gemeente Nijmegen het treffen verbood, week de club gistermiddag uit naar het voetbalveld van het Golden Tuliphotel in Hoenderloo.

De woordvoerder van de gemeente Apeldoorn laat weten dat NEC de gemeente hiervan niet op de hoogte heeft gesteld. „We hadden dit graag van tevoren geweten, dan hadden we onze politie-inzet kunnen plannen. Nu moesten we terugvallen op een noodverordening. We gaan onderzoeken of we kosten aan NEC kunnen doorberekenen.”

Het oefenduel in Nijmegen werd gisteren verboden door locoburgemeester Henk Beerten. Hij vreesde dat supporters met elkaar op de vuist zouden gaan na een eerdere confrontatie zaterdagavond. Na deze rellen werd een 31-jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij zou verschillende Engelse supporters hebben mishandeld.

Supporters van Blackburn waren vrijdag ook al betrokken bij ongeregeldheden in Deventer. De politie had signalen binnengekregen dat het gisteren opnieuw tot een treffen zou komen, waarna Beerten in overleg met justitie en politie de wedstrijd schrapte.