Ander sportnieuws

Sijsling wint challenger en stijgt naar 74ste plek

Vancouver. Tennisser Igor Sijsling heeft het challengertoernooi van Vancouver op zijn naam geschreven. De als eerste geplaatste Nederlander won in de finale met de Oekraïner Sergei Boebka, zoon en naamgenoot van de beroemde polsstokhoogspringer, met 6-1 en 7-5. Sijsling behaalde zijn derde challengerzege van het seizoen. Eerder won hij dergelijke toernooien in het Franse Quimper en het Duitse Wolfsburg. Sijsling komt voor het eerst in zijn carrière in de top 100 en staat op de 74ste plaats. Robin Haase is met zijn 42ste plek op de wereldranglijst de beste Nederlander. (NRC)

Eerste goal Seedorf in shirt Botafogo, Brazilië

Rio de Janeiro. Clarence Seedorf heeft zijn eerste treffer gemaakt voor het Braziliaanse Botafogo. De 36-jarige middenvelder had zaterdagavond een belangrijk aandeel in de 2-1 overwinning op Atletico Goianiense. Hij zorgde twintig minuten na rust uit een vrije trap voor de gelijkmaker. Seedorf speelde zijn vierde competitieduel voor de club uit Rio de Janeiro. De eerste twee wedstrijden gingen verloren, de laatste twee gewonnen. Botafogo staat zesde in de Braziliaanse competitie. (Novum)

Doelman Sinouh (37) nu reservekeeper NEC

Nijmegen. Khalid Sinouh vervolgt zijn voetbalcarrière bij NEC. De 37-jarige doelman heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend, meldt de Nijmeegse club. Sinouh komt over van PSV en zal net als in Eindhoven tweede keeper worden. Sinouh kwam vorig seizoen tweemaal in actie voor PSV: eenmaal in de competitie tegen Ajax en een keer in het bekertoernooi tegen de amateurs van FC Lisse. Hij speelde eerder onder meer voor RKC, AZ, FC Utrecht, Hamburger SV en SC Heerenveen. (Novum)

Genk (Mario Been) laat weer punten liggen

Rotterdam. De Belgische voetbalclub Racing Genk van de Nederlandse coach Mario Been heeft op de tweede speeldag van de competitie opnieuw punten laten liggen. OH Leuven kwam in het slotkwartier terug van een 2-0 achterstand tegen Genk: 2-2. Op de eerste speeldag speelde Genk al met 3-3 gelijk, waardoor het nu op een negende plaats staat. Club Brugge is de koploper in België. De ploeg van verdediger Ryan Donk won als enige ploeg de eerste twee duels. (NRC)