Oefenwedstrijd NEC gaat alsnog door

De oefenwedstrijd van NEC tegen de Engelse club Blackburn Rovers, die eerder werd afgelast uit vrees voor supportersrellen, gaat vandaag alsnog door. De wedstrijd wordt gespeeld in Hoenderloo, meldt Omroep Gelderland.

Er mogen geen supporters bij de wedstrijd aanwezig zijn. Het terrein is afgesloten en er is veel politie aanwezig. De beslissing om de clubs te laten uitwijken naar een alternatieve locatie, is op verantwoordelijkheid van NEC, meldt een woordvoerder van de gemeente Nijmegen aan persdienst Novum.

Locoburgemeester Henk Beerten besloot eerder de wedstrijd af te gelasten. Supporters van de Engelse club waren vrijdag al betrokken bij ongeregeldheden in Deventer. Ook zaterdag kwam het tot een confrontatie tussen supporters van de twee clubs.

De wedstrijd op de open dag van de club zou plaatsvinden in het Goffertstadion. Daar werden zo’n achtduizend bezoekers verwacht, onder wie veel families met kinderen. Naast het stadion zou zondag nog een kinderevenement plaatsvinden. De locoburgemeester oordeelde dat het ‘niet verantwoord’ zou zijn de wedstrijd door te laten gaan met kans op ongeregeldheden.

Na de rellen zaterdagavond is een 31-jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij zou verschillende Engelse supporters hebben mishandeld.

    • Marije Willems