Nog twee mensen in ziekenhuis na instorten tent - één zwaargewond

De ingestortte tent op het terrein van het Dicky Woodstock Popfestival. Beeld NOS.nl

Twee mensen die gisteravond gewond raakten toen een grote festvialtent instortte in Steenwijkerwold, liggen nog in het ziekenhuis. Een van hen is zwaargewond. Elf andere gewonden hebben het ziekenhuis inmiddels verlaten. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente Steenwijkerland vandaag.

‘Compleet overvallen door noodweer’

Organisator van het Dicky Woodstock Popfestival Henk Kranendonk liet tijdens een persconferentie weten compleet te zijn overvallen door het noodweer, meldt persbureau Novum. De organisatie had via buienradar de regen zien aankomen, maar dat de bui zou uitdraaien op noodweer werd niet vermoed.

Ook zei de organisator dat bij het verhuurbedrijf van de tent was geïnformeerd wat te doen bij noodweer. Het advies dat alle toegangen van de tent geopend moesten blijven werd zaterdagavond opgevolgd, maar toch kon niet voorkomen dat de wind de tent losrukte. De politie ziet geen aanleiding om de zaak verder te onderzoeken, aldus de gemeentewoordvoerder.

Organisator Henk Kranendonk op de persconferentie

150 mensen in tent aanwezig

Bij het incident dat rond 21.00 uur plaatsvond, begaf de grootste van drie tenten op het festivalterrein het door plotseling noodweer. Op dat moment waren zo’n 150 mensen in de tent aanwezig. In totaal raakten vijftien mensen gewond.

Bekijk hier beelden van het noodweer…

…en hier het festivalterrein een dag later.

    • Lex Boon