Martina naar finale 100 meter in Nederlands record

Churandy Martina nadat hij een nieuw Nederlands record vestigde in de halve finale van de 100 meter. Foto AP / Sergey Ponomarev

Churandy Martina heeft zich op de 100 meter bij de Olympische Spelen in Londen geplaatst voor de finale. De Nederlander eindigde in de halve eindstrijd achter de Amerikaan Justin Gatlin (9,82) als tweede in zijn serie. Met 9,91 seconden dook hij bovendien dik onder het Nederlands record.

Bekijk de race van Martina…


…en zijn reactie na afloop.

De finale van de 100 meter wordt vanavond rond elf uur gelopen. Ook huidig Olympisch kampioen Usain Bolt plaatste zich voor de finale. Hij zette een tijd van 9,87 seconden neer en had zelfs nog tijd om om zich heen te kijken en rustig uit te lopen.

Martina schopte het vier jaar geleden in Beijing eveneens tot de olympische finale, waarin hij toen als vierde eindigde. Hij liep toen echter nog voor de Nederlandse Antillen.