‘Miljoenenclaim van slachtoffers schietpartij Alphen aan de Rijn’

Door de politie vrijgegeven foto's van de wapens van Tristan van der V. zoals die op zaterdag 9 april in winkelcentrum De Ridderhof zijn aangetroffen.

Zo’n veertig nabestaanden en slachtoffers van de schietpartij in Alphen aan de Rijn dienen mogelijk een schadeclaim in van tientallen miljoenen euro’s bij politie Hollands Midden. Dat meldt de NOS.

Een ruim jaar na de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof zitten nabestaanden en slachtoffers met de financiële gevolgen. Letselschadejurist Orlando Kadir heeft voor de gedupeerden het kantoor Beer Advocaten ingeschakeld. De advocaten denken dat politie Hollands Midden of het ministerie van Veiligheid en Justitie aansprakelijk kan worden gesteld voor de schade die is ontstaan. Bij het verlenen van de wapenvergunning aan schutter Tristan van der V. zijn er namelijk fouten gemaakt.

Kadir tegen de NOS over de schade bij de nabestaanden en slachtoffers:

“Gezinnen zijn hun kostwinners kwijt, ondernemers uit de Ridderhof hebben hun zaak moeten sluiten omdat klandizie wegbleef de eerste maanden na de schietpartij. Er zijn mensen die niet meer kunnen werken vanwege de lichamelijke en psychische gevolgen.”

Ook hopen de nabestaanden en slachtoffers antwoorden te krijgen over vragen die ze nog hebben over welke fouten precies zijn gemaakt bij de wapenvergunning. De onderste steen is volgens de slachtoffers nog niet boven. Kadir:

“Vooral onbeantwoorde vragen over welke omstandigheden hebben geleid tot de schietpartij veroorzaken veel onrust en stress.”

Politie Hollands Midden wil tegen de NOS niet reageren over de mogelijke claim, maar bevestigt dat er gesprekken zijn gevoerd over schadevergoedingen.

    • Lex Boon