Koerdische rebellen bestoken Turkse legerpost

Bij een aanval van Koerdische rebellen op een legerpost in het zuidoosten van Turkije zijn vanochtend negentien mensen omgekomen. Volgens de gouverneur van de provincie Hakkari sneuvelden zes soldaten, twee dorpswachten en elf rebellen. Vijftien militairen zijn gewond geraakt.

Gouverneur Orhan Alimoglu liet verder niets los over de aanval vlakbij de Turks-Iraakse grens. Volgens nieuwszender NTV openden opstandelingen van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK) rond middernacht met raketwerpers het vuur op de stellingen van het leger.

Het leger heeft versterkingen naar de de belaagde legerpost gestuurd. De luchtmacht bombardeert de vluchtwegen van de rebellen. De PKK vecht voor zelfbestuur in het zuidoosten van Turkije, waar veel Koerden wonen. Sinds 1984 heeft hun strijd tienduizenden mensen het leven gekost.

    • Marije Willems