Hockeyers winnen van Duitsland en bereiken halve finale

Mink van der Weerden (tweede van rechts) viert zijn doelpunt, de derde voor Nederland, met zijn teamgenoten. Foto Reuters / Sergio Moraes

De Nederlandse hockeymannen hebben de halve finale bereikt. De mannen van Paul van Ass wonnen vandaag met 3-1 van Europees kampioen en Olympisch titelverdediger Duitsland. Het is de vierde overwinning op rij van Nederland.

Oranje leek een lastige avond tegemoet te gaan toen Christopher Zeller Duitsland na amper drie minuten uit een strafcorner op voorsprong zette. Nederland was echter nauwelijks geschrokken en kwam tien mintuten later via Bob de Voogd langszij.

Omdat een gelijkspel voor beide landen genoeg was voor een plaats in de halve finale, leek even een salonremise in de maak. Nederland bleek echter andere plannen te hebben. Vroeg in de tweede helft maakten Teun de Nooijer en strafcornerspecialist Mink van der Weerden het verschil, waarna doelman Jaap Stockman met enkele fraaie reddingen de zege veiligstelde.

Dinsdag staat nog de laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Korea op het programma. Dat duel is voor Oranje echter niet meer van belang.

    • Lex Boon