Burgemeester Steenwijkerland prijst hulpverleners

Beeld NOS.nl

De burgemeester van Steenwijkerland Marja van der Tas is blij dat de hulpverlening na het instorten van een feesttent in Steenwijkerwold snel op gang kwam. Ook is ze opgelucht dat het aantal gewonden is meegevallen.

“Het belangrijkst is dat de hulpverlening heel snel ter plaatse is gekomen. Iedereen heeft snel hulp gehad”, zei Van der Tas kort na het incident tegen persdienst Novum. Volgens haar is nu iedereen in goede handen. Van der Tas was gisteren de hele avond aanwezig om slachtoffers en andere aanwezigen bij te staan en te steunen.

Bij het incident begaf een grote tent het op het Dicky Woodstock Popfestival na plotseling noodweer. Op dat moment waren er zo’n 150 mensen in de tent. Vijftien mensen raakten gewond, waarvan er elf naar ziekenhuizen in de buurt zijn gebracht.

‘Er lagen bergen hagelstenen’

Volgens een ooggetuige begon het plots hard te regenen en hagelen.

“Er lagen bergen hagelstenen. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt.”

Hij zag hoe een windvlaag de tent optilde, waarna de grote palen ‘knapten als luciferstokjes’. “Er brak grote paniek uit”, aldus de getuige.

De tent was eerder zaterdagmiddag nog gevuld met zo’n zesduizend mensen. De band Rowwen Hèze zou later zaterdagavond een optreden verzorgen. Het feest werd na het incident afgelast.

‘We vinden het verschrikkelijk’

De organisatie van het festival:

“We vinden het verschrikkelijk wat er is gebeurd. We wensen alle mensen die op het terrein aanwezig waren heel veel sterkte toe.”

Het festivalterrein is afgezet. Vandaag wordt het terrein opgeruimd. De politie heeft geen onderzoek ingesteld. Wel is de Arbeidsinspectie op de hoogte gesteld.

    • Marije Willems