Vijf keer eten en drinken in Greenwich

In Greenwich wordt dit weekeinde paardgereden, en in het O2-centre (dat vanwege sponsorregels nu de North Greenwich-arena wordt genoemd) geturnd. Alle bekende ketens zitten rondom de O2, de historische kern van Greenwich staat er juist om bekend dat het vrijwel ketenvrij is.

1. Heap’s op Nevada Street. Voor liefhebbers van worst. De talloze soorten sausages worden achterin de winkel gedraaid, en geserveerd op een broodje, met puree of een salade. Heeft helaas weinig tafeltjes.

2. Als het mooi weer is: zoek het terras bij het café-restaurant van Discover Greenwich, The Old Brewery. The Old Brewery schenkt het lokale Meridien-bier. Ook microbrouwerij Greenwich Union, aan Royal Hill, schenkt zijn eigen bier.

3. Voor de echte Engelse pub raadt iedereen de Trafalgar Tavern aan de Theems aan, waar naar verluidt Charles Dickens al dronk. Iets minder toeristisch, vijf minuten oostelijker, en zeker zo leuk ligt de Cutty Sark Tavern. Dat heeft een heerlijk terras aan het water, en biervaten om op te zitten.

4. De overdekte Greenwich Market is de ideaal om picknicketen bijeen te sprokkelen. Van sushi tot churros en goed gevulde salades, je vindt hier van alles. Probeer vooral de pasteitjes van Pie In the Skyz. Doordeweeks is de markt de plek voor wat de Britten arts & crafts noemen: sieraden, hoeden en kleding, en andere handgemaakte hebbedingen.

5. Het is misschien niet het weer, maar de ijsjes van Black Vanilla zijn ook in de druilerige Engelse zomer niet te versmaden. Al mag je ze geen icecreams noemen, maar alleen gelatto’s (want met melk ipv room gemaakt).

    • Titia Ketelaar