Van Rijsselberghe en Bouwmeester doen goede zaken in strijd om goud

Bouwmeester in actie voor de kust van Weymouth. Foto Reuters / Benoit Tessier

Windsurfer Dorian van Rijsselberghe en zeilster Marit Bouwmeester hebben vandaag goede zaken gedaan in de strijd om het goud. Van Rijsselberghe zou de strijd in de RS:X-klasse morgen al kunnen beslissen.

Van Rijsselberghe won vanmiddag voor de kust van Weymouth de zevende race bij de windsurfers en werd later vanmiddag tweede in race acht. Hij moet morgen vier punten halen om al verzekerd te zijn van de gouden medaille. De finalerace in de RS:X-klasse staat pas dinsdag op het programma.

Twitter avatar RobSchoof Rob Schoof Van #Rijsselberge wordt tweede in race 8 en staat nog steeds stijf bovenaan, met 15 punten op Dempsey. Kan morgen olympisch kampioen worden.

Bouwmeester gedeeld eerste na goede dag

Zeilster Marit Bouwmeester begint maandag op een gedeelde eerste plaats aan de medalrace in de Laser Radial-klasse. Ze werd vanmiddag zesde in de negende race en eerste in de tiende race. Bouwmeester deelt de eerste plaats met de Chinese Xu Lijia.

Bouwemeester klokte in de tiende race een tijd van 1.00,24. Haar zege bracht haar naast Lijia in het algemeen klassement. Annalise Murphy uit Ierland en de Belgische Evi van Acker volgen de twee koplopers op een punt. Alle vier de zeilers hebben maandag aan een overwinning genoeg voor het goud.

Twitter avatar RobSchoof Rob Schoof #GoingForGold Marit #Bouwmeester zeilt maandagmiddag 14.00 uur (NL) om het goud in de Laser Radial. #London2012 #Weymouth

Van Schaardenburg stelt teleur en mist medaillerace

Bij de mannen in de Laserklasse eindigde Rutger van Schaardenburg vandaag als 23e in de tiende race. In de negende race gooide hij evenmin hoge ogen, met een negentiende plek. Met een veertiende plaats in het algemeen klassement mist Van Schaardenburg de medalrace. Daar doen de tien beste zeilers aan mee.

    • Pim van den Dool