Uitgelicht zondag

None

Film

Guilty by Suspicion (Irwin Winkler, 1991, VS). Regiedebuut van producent Winkler is in politiek opzicht lafhartig drama over McCarthy’s communistenjacht in het Hollywood van rond 1950. Robert De Niro speelt wel mooi een filmregisseur die er het onschuldige slachtoffer van wordt. Ook met Annette Bening, Sam Wanamaker, Martin Scorsese. RTL4, 13.50-16.00u.

L’effrontée (Claude Miller, 1985, F). Fijnzinnige en verrassende studie naar adolescentie door de regisseur van o.m. Garde à vue. Met de dertienjarige Charlotte Gainsbourg als meisje op de rand van volwassenheid. Ook met Bernadette Lafont en Jean-Claude Brialy. Arte, 20.15-21.50u.

Dan in Real Life (Peter Hedges, 2007, VS). Als auteur van een Lieve Lita-rubriek weet Dan (Steve Carell) hoe je pubers moet opvoeden en hoe je dat gedoe met flirten en daten moet aanpakken. Zijn eigen werkelijkheid is weerbarstiger: als weduwnaar met drie temperamentvolle dochters staat de jaarlijkse vakantie voor de deur. Met een liefdevolle, neurotische familie. Jaloersmakend en beklemmend tegelijk, en dat is de emotie waarop deze film inspeelt. Ook met Juliette Binoche. Net5, 20.30-22.25u.

Kill Bill: Vol. 2 (Quentin Tarantino, 2002, VS). Virtuoze choreografie met intuïtief herkenbare citaten uit obscure films. Uma Thurman, in het eerste deel neergeschoten tijdens de repetitie voor haar huwelijk, maakt hier haar vergeldingsreis af. Minder gewelddadig dan deel 1, maar nog steeds geen film voor mensen met een zwakke maag.RTL8, 23.00-01.40u.

Cría cuervos (Carlos Saura, 1976, E). Vroeg meesterwerk van Saura is magisch-realistische vertelling waarin een vrouw (Geraldine Chaplin) terugblikt op haar traumatische jeugd in het Spanje van Franco. Na de dood van haar ouders meent het kleine meisje (Ana Torrent) te kunnen beslissen over leven en dood. Speciale juryprijs in Cannes 1976.Ned.2, 23.25-01.10u.

Informatief

Zomergasten. Gastheer Jan Leyers interviewt sociologe Jolande Withuis aan de hand van door haar gekozen filmfragmenten. Withuis is onder meer schrijfster van een bekroonde biografie over verzetsheld Pim Boellaard, verbonden aan het NIOD en incidenteel medewerker van NRC Handelsblad. Momenteel werkt zij aan een biografie van koningin Juliana. Ned.2, 20.20-23.25u.

Exploring China: A culinary adventure. Eerste deel van vierluik waarin de Brits-Chinese koks Ken Hom en Ching He-Huang samen een epische culinaire tocht van bijna 5000 kilometer door China maken en ons onderweg niet alleen laten kennismaken met het eten, maar ook met de mensen, geschiedenis, cultuur en ziel van het Chinese volk. BBC 2, 21.00-22.00u.

The Dark: Nature’s nighttime world. Middelste deel van drieluik over dieren in de nacht. Vanavond in het hart van de Amazone, met een merkwaardige luiaard, de enige ’s nachts actieve apensoort, hele grote miereneters, vampiervleermuizen en een grottenstelsel waar het al miljoenen jaren donker is.BBC 2, 22.00-23.00u.

Amusement

Amy Winehouse beim New Pop Festival 2004. Registratie van een legendarisch concert van de Britse soulzangeres met haar band in topvorm, een jaar na het verschijnen van haar jazzy debuutplaat Frank.Arte, 22.40-23.30u.