Nederlandse sprinter Martina door naar halve finale 100 meter

rom left, Barbados' Ramon Gittens, Jamaica's Asafa Powell and Netherlands' Churandy Martina compete in a men's 100-meter heat during the athletics in the Olympic Stadium at the 2012 Summer Olympics, London, Saturday, Aug. 4, 2012. (AP Photo/Michael Sohn)
rom left, Barbados' Ramon Gittens, Jamaica's Asafa Powell and Netherlands' Churandy Martina compete in a men's 100-meter heat during the athletics in the Olympic Stadium at the 2012 Summer Olympics, London, Saturday, Aug. 4, 2012. (AP Photo/Michael Sohn) Usain Bolt en de Nederlandse Churandy Martina gingen door naar de kwartfinales van de 100m sprint. Vlnr.: Ramon Gittens (Barbados), Asafa Powell (Jamaica) en Martina. Foto AP / Michael Sohn

De Nederlandse sprinter Churandy Martina heeft zich geplaatst voor de halve finale van de olympische 100 meter. Hij werd derde in zijn serie in een tijd van 10,20 seconden.

Wereldrecordhouder Usain Bolt gaat ook door. De beste tijd in de heats werd gelopen door de Amerikaan Ryan Bailey. Martina kende in de vijfde heat geen al te beste start, maar zijn eindfase was uitstekend, schrijft persbureau Novum. Hij snelde naar de derde plaats in zijn serie.

Bolt had ook een moeilijke start. De Jamaicaanse favoriet voor het goud kwam echter niet de problemen en finishte in 10,09. Zijn landgenoot Yohan Blake deed het wel beter. Hij klokte 10,00 seconden.

De Amerikaan Ryan Baily was de snelste van alle series. Hij liep 9,88 seconden. Ook de nummer twee kwam uit de Verenigde Staten. Justin Gatlin bleef in 9,97 eveneens onder de tien seconden.